Historiek

VVM maakt sinds 2011 deel uit van CRH, een Ierse groep met een lange traditie in de cement- en betonindustrie en wereldwijd actief.
Gegroeid vanuit de betonindustrie, is VVM zich goed bewust van de noden van de onafhankelijke betonproducenten om het meest geschikte advies te verlenen en hoogwaardige cement te leveren in een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
VVM produceert en levert alle klassieke cementsoorten op basis van klinker afkomstig uit de CRH cementovens te Platin (Ierland).

VVM heeft 2 cementmaalfabrieken op Belgisch grondgebied.

 

Antwerpen (Haven van Antwerpen)

De maalfabriek in de haven van Antwerpen is in werking sinds 2002. De productiecapaciteit bedraagt 600.000 ton per jaar.  Men kan er 40.000 ton aan cement en bindmiddelen opslaan en 80.000 ton grondstoffen.

 

Rieme (Haven van Gent)

Deze fabriek werd gebouwd in 2006 en kan tot 900.000 ton per jaar produceren. Qua opslagcapaciteit is er ruimte voor 20.000 ton cement en bindmiddelen en 180.000 ton grondstoffen.

Beide maalfabrieken bevinden zich op een uitstekende locatie met toegang tot het waternetwerk met een diepgang van meer dan 12.5 meter (Panamax-klasse). Er kunnen dus niet enkel binnenschepen geladen en gelost worden, maar ook zeeschepen kunnen aanmeren aan de kaai. Hierdoor kunnen beide sites wereldwijd cement exporteren of grondstoffen aanvoeren.

Vanuit de 2 locaties vervoert VVM dagelijks cement naar zijn klanten in de Benelux en Frankrijk per silo-vrachtwagen. Met een volume van meer dan 800.000 ton per jaar heeft VVM inmiddels bewezen een belangrijke speler te zijn op de bouwmarkt.